Не схоже, що Захід зупинить Путіна, - The Washington Post

Не схоже, що Захід зупинить Путіна, - The Washington Post

У той час, як Росія та її ставленики на сході України готуються до нового раунду агресії, Захід досі не наважився надати Україні військову допомогу, яка допомогла би попередити ескалацію конфлікту.

Про це у редакційній колоні пише впливове американське видання The Washington Post, повідомляє Голос Америки.

"Не важко здогадитись, що замислив Путін. У їх нинішньому вигляді, міні-державам у Донецьку та Луганську не легко буде вижити; їм потрібен порт, енергетична інфраструктура та доступ до головного аеропорту регіону. Олександр Захарченко, якого оголошено переможцем "виборів" у ДНР, вже заявляв, що мета його режиму - захопити портове місто Маріуполь та кілька інших значних міст, які раніше відбили урядові війська. Очолювані Росією війська вже давно, всупереч угоді про припинення вогню, ведуть бої за аеропорт Донецька", - пише видання.

"Вашингтон пост" відзначає, що консолідація так званою Новоросії дозволить Путіну "перманентно" дестабілізувати уряд України та недати йому інтегрувати Україну до ЄС.

Ніщо у діях Заходу не вказує на те, що там планують недопустити реалізації плану Путіна - вказує видання.

"Речники США та Німеччини відкинули вибори, які провели цього тижня сепаратисти, а Берлін невпевнено натякнув на можливість нових санкцій. Втім обидві країни відповідають відмовою на все більш голосні прохання України про надання військової допомоги, включно із захисною зброєю, яка могла би стримати Росію".

"Вашингтон пост" звертає увагу і на те, що у Вашингтоні тримаються за ілюзію буцімто підхід США до українського конфлікту дає якийсь позитивний результат:

"Віце-президент США Байден нещодавно заявив, що США зробили конфлікт в Україні "підконтрольним". Насправді ж, значна частина Східної України тепер під контролем Путіна - і саме Москва, а не Білий дім, визначатиме, що відбуватиметься надалі".

Схожi сторiнки

Чуйка Эрдогана, главная проблема русских и что ждёт во втором туре выборов? — Семиволос

0 1160 2

Игорь Семиволос, директор Центра ближневосточных исследований, в своём интервью каналу Ukrlife.TV рассказал о выборах в Турции, ситуации на Ближнем Востоке и Южном Кавказе.

 

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

0 9692 1

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок

0 9573 0

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок