Прес-конференція "Батьківщини" щодо фальсифікацій на 182-му окрузі

Сьогодні, 6 листопада у Києві пройшла прес-конференція народних депутатів Верховної Ради VII скликання  Юрія Одарченка, Олександри Кужель і Сергія Власенка щодо фальсифікацій на 182-му мажоритарному окрузі в Херсоні.

Наводимо повний текст звернення ВО «Батьківщини» щодо фальсифікацій на 182-му мажоритарному окрузі в Херсоні, яке озвучила народний депутат Олександра Кужель на спільній прес-конференції з Юрієм Одарченком та Сергієм Власенком.

Шановний Петре Олексійовичу!

Партія «Батьківщина» в черговий раз звертається до Вас, як до гаранта Конституції України, щодо фактів фальсифікації результатів голосування на спеціальних дільницях 182 виборчого округу Херсонської області, зокрема, в Слідчому ізоляторі тимчасового утримання (виборча дільниця №000001), тюремній лікарні (виборча дільниця № 650781) та у Північній колонії №90 (виборча дільниця № 650782), які відбувалися на користь кандидата від Блоку Петра Порошенка Співаковського.

По-перше, у 182 окрузі відбулося незаконне голосування осіб, які перебувають в Слідчому ізоляторі та не мають права обирати мажоритарного кандидата відповідно до діючого виборчого законодавства. Зокрема, у голосуванні за мажоритарного кандидата протизаконно прийняли не менше 40% арештованих громадян, які мають виборчі адреси, що знаходяться за межами виборчого округу.

Аналогічна ситуація мала місце і на спеціальній виборчій дільниці, яка знаходиться у тюремній лікарні. Зокрема на цій спецдільниці кандидат від Блоку Петра Порошенка Співаковський отримав підтримку 75% виборців, що є аномальним порівняно із результатами голосування на звичайних дільницях. Інші кандидати отримали всього по декілька голосів на свою підтримку.

Враховуючи невеликий розрив, між Юрієм Одарченком та його опонентом, таке голосування призвело до того, що в цілому по виборчому округу результати голосування за мажоритарного кандидата не відображають дійсне волевиявлення громадян України.

По-друге, голосування на спеціальній дільниці у Північній колонії №90 також відбувалося із грубими порушеннями закону. Засуджені громадяни отримували бюлетені за псевдодокументами, на яких замість фотокарток були їх погані ксерокопії. За цими «фількиними грамотами» не можливо ідентифікувати особу виборця, на багатьох були наклеєні по дві фотографії різних людей.

Ці картки мали спеціальні позначки, що наводить на думку про порушення таємниці голосування ув’язнених. Усі ці докази є в розпорядженні партії «Батьківщина» та будуть подані до Центральної виборчої комісії.

Звертаємо також Вашу увагу, що в результаті масових фальсифікацій в Північній колонії із більше 800 виборців за представника Блоку Петра Порошенка Співаковського - проголосувало майже 600 осіб. При цьому особисто Співаковський жодного разу, на відміну від кандидата Юрія Одарченка, в колонії не був та з виборцями не зустрічався.

Загалом, голосування у Північній колонії №90 є таким же аномальним, як і Слідчому ізоляторі, і тюремній лікарні, оскільки по всіх інших дільницях незалежні спостерігачі і члени комісій фіксували конкурентну боротьбу між Одарченком і Співаковським. На абсолютній більшості звичайних дільниць із невеликим відривом перемагав саме Юрій Одарченко. Але за рахунок незаконного голосування в Слідчому ізоляторі та псевдоголосування у Північній колонії, зараз конкурент Одарченка набирає на 170 голосів більше.

Партія «Батьківщина» вже проінформувала спостережну місію ОБСЄ про фальсифікації на 182 виборчому окрузі.

Ми також закликаємо Президента України Петра Порошенка, як гаранта Конституції та прав громадян, негайно втрутитися в ситуацію та захистити виборче право громадян, які обрали своїм народним депутатом Юрія Одарченка.

Підкреслюємо, що ми боремося в першу чергу проти повернення практики використання адміністративного ресурсу під час виборів, незалежно від прізвищ.

Ці ганебні методи суттєвого викривлення волевиявлення громадян, які свого часу активно використовувала Партія регіонів та режим Януковича, є неприпустимими після перемоги Революції Гідності та мають відійти в минуле назавжди.

Голова ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Схожi сторiнки

Чуйка Эрдогана, главная проблема русских и что ждёт во втором туре выборов? — Семиволос

0 1168 2

Игорь Семиволос, директор Центра ближневосточных исследований, в своём интервью каналу Ukrlife.TV рассказал о выборах в Турции, ситуации на Ближнем Востоке и Южном Кавказе.

 

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

0 9700 1

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок

0 9581 0

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок