США можуть покращити обороноздатність України та виділити 1 мільярд доларів

США можуть покращити обороноздатність України та виділити 1 мільярд доларів

Науковці та колишні члени Атлантичної ради, Брукінгського інституту, Центру нової американської безпеки та Чиказької ради глобальних справ закликали США та уряди держав НАТО підтримати Україну та покращити її обороноздатність.

"Підтримка обороноздатності України вимагатиме виділення серйозних ресурсів. У 2014 році Уряд США пообіцяв 120 мільйонів військової допомоги нелетального характеру, з яких понад половину вже було надано. Акт на підтримку свободи України 2014 року уповноважує на виділення, але не асигнує, 350 мільйонів військової допомоги (летального та нелетального характеру) протягом трьох років.

Це – лише початок. Але потрібні набагато суттєвіші зусилля. Адміністрація повинна запросити, а Конгрес одразу авторизувати та виділити 1 мільярд доларів допомоги на підтримку обороноздатності та потенціалу засобів стримування Києва якнайшвидше у 2015 році, з додатковими траншами у 1 мільярд доларів протягом 2016 та 2017 фінансових років.

Апарат Конгресу повинен скоординувати зусилля з Міністерством оборони та Державним департаментом, щоб гарантувати, що дозвіл на це написаний таким чином, щоб дати уряду змогу швидко та ефективно надати цю допомогу", - йдеть у доповіді.

За словами як представників НАТО, так й України, російські військові перебувають на Донбасі, а у грудні-січні відзначається значне збільшення кількості перекинутої додаткової російської важкої техніки.

Українці повідомляють, що росіяни широко користуються безпілотними літальними апаратами (БПЛА) для спостереження та розвідки, та поєднують їх з артилерійськими та ракетними ударами на великі відстані, які мають руйнівні наслідки.

"Вашингтон повинен негайно почати консультації з Києвом щодо надання наступних типів військової допомоги з метою швидкої закупки або надання з існуючих оборонних запасів США та їхньої поставки:

- РЛС протибатарейної боротьби, здатні виявляти та визначати місцезнаходження вогневих позицій реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) та артилерії на відстані 30-40 км. Це дасть українським військовим змогу визначати порушення перемир’я та потенційно ставити задачі на удар по цілях російської/сепаратистської зброї, яка поки що завдає найбільших втрат українській армії (приблизно 70 відсотків втрат українців було завдано артилерійськими та ракетними обстрілами).

- БПЛА середньої висоти польоту / середнього радіусу дії. Це допоможе українським військовим збільшити тактичне володіння ситуацією, виявляти розташування сил противника та визначати місцезнаходження РСЗВ та артилерії противника.

- Засоби радіоелектронного захисту для використання проти БПЛА противника. Це дасть українським військовим спроможності порушувати роботу БПЛА, які здійснюють місії проти українських сил.

- Захищені засоби зв’язку. Більша частина тактичного зв’язку українців наразі здійснюється за допомогою незасекречених радіостанцій або мобільних телефонів, а отже є вкрай вразливою до перехоплень російськими системами збору розвідувальної інформації.

- Броньовані військові автомобілі. В умовах патрулювання неба російськими БПЛА та постійних загроз російських обстрілів високоточними снарядами та артилерією, українським військовим потрібна мобільність у пересуванні за будь-яких метеорологічних умов, швидкість, надійність та засіб захисту при пересуванні між позиціями на полі бою.

- Медичне допоміжне обладнання. Втрати українців є більшими через їхню порівняно недорозвинену військову медичну систему, яка відчуває катастрофічний брак ресурсів. Надання польових шпиталів значно б покращило показник виживання солдатів.

- Окрім вищезазначеної допомоги нелетального характеру, уряд США повинен негайно змінити свою політику стосовно заборони допомоги летального характеру, дозволивши надання оборонної військової допомоги, яка могла б включати зброю летальної дії, і найважливіше, легкі протитанкові ракети".

Схожi сторiнки

Чуйка Эрдогана, главная проблема русских и что ждёт во втором туре выборов? — Семиволос

0 1180 2

Игорь Семиволос, директор Центра ближневосточных исследований, в своём интервью каналу Ukrlife.TV рассказал о выборах в Турции, ситуации на Ближнем Востоке и Южном Кавказе.

 

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

0 9714 1

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок

0 9593 0

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок