Стратегія Обами для України: списати її з рахунків, - Washington Post

Стратегія Обами для України: списати її з рахунків, - Washington Post

Журналісти UKRLIFE.TV зробили добірку висловлювань західної преси щодо мінських домовленостей та договору про спеціальний статус Донбасу.

 

Economist

Виграючи щось, а втрачаючи більше.

На відміну від ратифікації Угоди про асоціацію, голосування щодо спеціального статусу Донбасу відбувалося таємно, без журналістів, а результати поіменного голосування було приховано, щоб уникнути звинувачень у підробці.

Спеціальний статус Донбасу може призвести до утворення замороженого конфлікту без чітких кордонів, ідеального середовища для контрабанди та бандитизму.

І у Путіна, і у Порошенка є причини прагнути перемир‘я, першому воно потрібно, щоб уникнути нових санкцій та запитань від родичів вбитих солдатів, другому – напередодні парламентських виборів у жовтні. Утім, це не означає, що неприємності для України закінчилися, оскільки мета Кремля полягає не в контролі лише над двома містами в Східній Україні. Він прагне зупинити зближення України із Заходом.

Проте найбільша небезпека полягає в тому, що крихке перемир’я зміниться звичними політичними чварами в Києві та поновленням втоми Заходу від України. Єдиний спосіб для України реалізувати свої європейські прагнення – це протягом багатьох років будувати економічно та політично сильну державу.

http://www.economist.com/news/europe/21618840-all-celebrations-kiev-over-ratifying-trade-deal-europe-it-russians-who
-----
WSJ

Отчет Associated Press о пресс-конференции главнокомандующего НАТО Филипа Бридлава.

"заключенное две недели назад соглашение о прекращении огня между Украиной и пророссийскими боевиками - это только номинальное перемирие и что почти невозможно определить, сколько российских военных действует на Украине".

http://online.wsj.com/articles/u-s-general-says-ukraine-truce-a-cease-fire-in-name-only-1411259941?mod=wsj_streaming_stream
-----
Forbes

Конфликт на Украине опаснее "Исламского государства", ведь он может уничтожить НАТО

Неужели США и Европа действительно питают надежду, что если ослабевшая Украина заключит [с Россией] мирный договор, то это положит конец мечтаниям Путина о реставрации империи? (...) Как ни прискорбно, [канцлер ФРГ Ангела] Меркель и[президент США Барак] Обама, похоже, подталкивают Украину к заключению невыгодного для нее мира, который подарит Путину навеки дестабилизированную Украину, отрезанную от Евросоюза и НАТО. И за это он поплатится одними только санкциями

http://www.forbes.com/fdc/welcome_mjx.shtml
-----
Сarnegieeurope

Найостанніша річ, потрібна Європі, - це ще один заморожений конфлікт. Але це –саме те, що відбувається зараз у східній Україні після того, як російське та українське керівництво зустрілося в Мінську 19 вересня, щоб домовитися про буферну зону між українськими силами та проросійськими повстанцями.

Для українського президента Петра Порошенка угода, укладена в столиці Білорусі, рівноцінна поразці. Він фактично здав контроль над частиною своєї країни, яка стане новим політичним ігровим майданчиком для Росії. Словом, тепер у Східній Європі є ще один заморожений конфлікт, який містить всі складові нестабільності.

Буферна зона, по суті, вигідна Москві, адже вона закріплює її вторгнення до України.

Буферна зона у східній Україні матиме серйозні політичні наслідки. Створений заморожений конфлікт є ідеальним засобом для Москви, щоб відвертати увагу Києва від проведення реформ та щоб сприяти нестабільності в політиці. Схоже, втручання Москви триватиме.

http://carnegieeurope.eu/strategiceurope/?fa=56686WSJ
-----
WP

Президент Литви Даля Грибаускайте:

Росія тероризує своїх сусідів та використовує терористичні методи

Ситуація в Україні погіршується. Російські війська все ще на території України. Це означає, що Європа та світ дозволяють Росії бути країною, яка не тільки залякує своїх сусідів, ай організовує війну проти них. Це той самий тероризм, який ми спостерігаємо в Іраку і Сирії.

Якщо Путіна не зупинити в Україні, то він піде далі. Ми повинні зупинити його в Україні.

Росія отримала Крим, а зараз і східну Україну під аплодисменти європейських та інших лідерів, оскільки вони зовсім не допомогли Україні.

Росії дозволяється робити на території України все, що їй забагнеться. Це ганьба, коли західні лідери дозволяють агресору робити все, що він хоче з суверенною державою у 21-му столітті.

http://www.washingtonpost.com/opinions/lithuanias-president-russia-is-terrorizing-its-neighbors-and-using-terrorist-methods/2014/09/24/eb32b9fc-4410-11e4-b47c-f5889e061e5f_story.html
-----
FT

Объявленный Путиным в сентябре мирный план, который помог обеспечить прекращение огня, это попытка легализовать новый статус-кво. Кремль ясно дает понять, что альтернативой ему может быть только продолжение кровопролития. План не предусматривает отказа от оккупированных территорий, а свое предложение договориться Путин подкрепляет мрачными угрозами, исходящими от страны, которая по-прежнему обладает одним из самых мощных в мире ядерных арсеналов.

http://www.ft.com/intl/cms/s/8d0978d6-3a9f-11e4-bd08-00144feabdc0,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F0%2F8d0978d6-3a9f-11e4-bd08-00144feabdc0.html%3Fsiteedition%3Dintl&siteedition=intl&_i_referer=http%3A%2F%2Finosmi.ru%2Frussia%2F20140930%2F223333752.html#axzz3Emut4W00
-----
DW

Надходять повідомлення про смерть в той час як відбувається ескалація насильства, незважаючи на перемир‘я.

http://www.dw.de/deaths-reported-as-violence-flares-up-in-eastern-ukraine-despite-truce/a-17961531
-----
VOA

12 загиблих, незважаючи на перемир‘я на Сході України.

http://www.voanews.com/content/twelve-dead-as-combatants-defy-east-ukraine-cease-fire/2465874.html
-----
Telegraph

Криза в Україні: перемир‘я під загрозою після того як вбито 13 чоловік.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11128255/Ukraine-crisis-ceasefire-in-danger-of-collapse-as-13-killed.html
-----
NY Times

Возобновление боев вокруг донецкого аэропорта - "экзамен на прочность" для режима прекращения огня на Украине.

http://inopressa.ru/article/30Sep2014/nytimes/donetsk.html
-----
Les Echos

Перед лицом нового украинского президента Петра Порошенко, ослабленного военным поражением, Путин диктует повестку дня.

Тактик в большей степени, чем стратег, Владимир Путин сумел поставить Запад перед свершившимся фактом. После аннексии Крыма Российской Федерацией глава Кремля стоит на пороге создания пророссийского анклава в юго-восточных областях своего соседа, неподконтрольных Киеву после провала военной операции, целью которой было сдерживание сепаратистов, управляемых из Москвы.

http://www.lesechos.fr/idees-debats/editos-analyses/0203812823511-en-ukraine-lambivalente-victoire-tactique-de-poutine-1047924.php?xtor=RSS-2094
-----
The Washington Post

Президент Эстонии Тоомас Хендрик Ильвес: Россия угрожает «всему мировому порядку, сложившемуся после Второй мировой войны»

Дело не только в Украине. Под вопросом оказался весь мировой порядок, сложившийся после Второй мировой войны. Хельсинкским заключительным актом запрещено изменение границ путем агрессии, и там недвусмысленно говорится о том, что ни одно подобное изменение границ не будет признано.

Я бы сказал, что Запад находится в состоянии шока.

Похоже, что их цель (России) на востоке Украины состоит в создании очередного замороженного конфликта.

http://inosmi.ru/world/20141001/223359365.html
-----
EU Observer

Заморожений конфлікт набирає обертів на сході України, вважають дипломати

Враховуючи, що не існує жодного натяку на те, що Росія відмовиться від Криму, а заколотники - від намагань отримати незалежність сходу України, ЄС рухається до сценарію грузинського типу.

У довготерміновій перспективі ми рухаємося до ситуації подібної до Абхазії та Південної Осетії – невизнання, але відновлення співпраці з Росією.

Події на місті можуть призвести до довгостроковозамороженого конфлікту.

http://euobserver.com/foreign/125835
-----
FT

Заморожений конфлікт в Україні все ще палає.

Оскільки події на місці змінюються, аналітики та спостерігачі все більше бачать риси замороженого конфлікту, в якому заколотникам та Росії, яка їх підтримує, залишено контроль над частиною України.

З самого початку конфлікту аналітики та дипломати попереджали про такий результат, маючи на увазі Молдову як приклад.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/082bb104-4947-11e4-9d7e-00144feab7de.html?siteedition=intl#axzz3EydwMGdU
-----
Telegraph

Новий генсек НАТО Єнс Столтенберг: “Припинення вогню в Україні є доброю нагодою, але Росія зберігає можливість дестабілізувати ситуацію в Україні і Росія продовжує порушувати міжнародне право».

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11135181/Russias-economy-is-being-hit-hard-by-sanctions.html
-----
Reuters

Припинення вогню дає надію російській кондитерській фабриці, якою володіє Президент України.

http://www.reuters.com/article/2014/10/05/ukraine-crisis-chocolate-idUSL6N0RX13320141005
-----
WP, редакційна

Прошел месяц с момента объявления о прекращении огня на востоке Украины, однако боевые действия там продолжаются. Как заявляет правительство, с 5 сентября погибли 75 украинских военнослужащих и гражданских лиц. Пользующиеся поддержкой России силы расширяют контроль над территорией, которую им по сути дела уступили украинские власти.

Итак, новое образование, которое называют то «Донецкой Народной Республикой», то «Новороссией», быстро приобретает черты других территорий, захваченных Москвой у восточноевропейских стран.

Однако Путин вот-вот достигнет своих основных целей. Наряду с Крымом он захватил стратегически важный кусок территории, на которой проживает до 10% украинского населения, создав «замороженный конфликт». В перспективе он сможет использовать его для перманентной дестабилизации остальной части страны. Он обманом заставил украинского президента Петра Порошенко и Европейский Союз отложить реализацию соглашения об экономической ассоциации, которое было первопричиной конфликта. Он столкнул экономику Украины в пропасть, и ее падение наверняка усилится предстоящей зимой, особенно если Москва не будет поставлять газ и закупать украинские товары. Если власти в Киеве в этом месяце сумеют успешно провести выборы и начнут укреплять свои позиции, Путин сможет использовать своих донецких ставленников и возобновить войну, когда пожелает.

http://www.washingtonpost.com/opinions/russias-deescalation-in-ukraine-doesnt-warrant-the-lifting-of-sanctions/2014/10/06/bd97604c-4d75-11e4-aa5e-7153e466a02d_story.html?hpid=z4
-----
FT

Основные надежды в Берлине возлагают на непрочное соглашение о перемирии, заключенное в прошлом месяце в Минске г-ном Путин и президентом Украины Петром Порошенко. Оптимисты надеются, что стороны предпочтут заморозить конфликт. Украинцы молчаливо смирятся с потерей Крыма и утратой контроля над частью востока Украины, а русские решат, что продолжение боев обойдется им слишком дорого.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/8df2a910-4b2b-11e4-8a0e-00144feab7de.html?siteedition=intl#axzz3FSjGuWzD
-----
Der Spiegel
Редакция: Триумф насилия

"Таким образом, согласованные с Порошенко шаги Запада только замораживают конфликт: особый статус для востока Украины не положит конец происходящему. В результате мы получим взрывоопасный регион, который будет разрастаться как раковая опухоль".

https://magazin.spiegel.de/digital/index_SP.html#SP/2014/39/129339465
-----
Economist

Нещасливе припинення вогню в Україні: сумна реальність полягає в тому, що Путін виграє в Україні.

http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2014/09/war-ukraine
-----
USA Today

Угода про припинення вогню між Україною та сепаратистами, яких підтримує Росія, означає чітку перемогу Президента Росії Владіміра Путіна. Вона послаблює контроль українського уряду над регіоном і блокує сподівання Києва щодо економічних та військових союзів із Заходом.

«Можливо, що припинення вогню є першим кроком до створення замороженого конфлікту», говорить Ян Бржезинський, яким займався питаннями Європи та НАТО за часів Президента Д. буша.

http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/09/06/ukraine-cease-fire-risks-frozen-conflict/15191655/
-----
Washington Post, Чарльз Краутхаммер

Путін розриває та поневолює Україну, відтворюючи Новоросію, чия державність буде одним з питань так званої дипломатії. А Україна опинилася в такому положенні, що вітає припинення вогню, яке тотожне капітуляції.

А у Обами вже є стратегія для України: списати її з рахунків.

Абсолютно незрозумілою є відмова Обами надати Україні хоча б оборонну зброю – стрілецьку зброю, протитанкові та протиповітряні ракети.

http://www.washingtonpost.com/opinions/charles-krauthammer-at-nato-summit-ukraine-abandoned/2014/09/04/ce45f13c-3467-11e4-a723-fa3895a25d02_story.html
-----
Independent, Руперт Корнвел

Захід ніколи не буде воювати за Україну, яка не є членом НАТО

В жодному випадку не слід радіти від угоди про припинення вогню між Росією, Україною та заколотниками на сході. Така угода має всі шанси перетворити конфлікт на заморожений та буде постійно дестабілізувати ситуацію в Україні.

http://www.independent.co.uk/voices/comment/they-talk-the-talk-but-do-our-leaders-have-the-stomach-to-face-up-to-the-russians-9716479.html?origin=internalSearch
-----
Ян Техау, Директор Сarnegie Еurope

Захід дав чітко зрозуміти, що він не поширить свої безпекові гарантії на Україну.

Саміт НАТО чітко окреслив, де завершується європейський мирний порядок: на східному кордоні НАТО і Україна не є частиною цієї території.

Позиція Заходу по Україні є пустою за своєю суттю

http://carnegieeurope.eu/strategiceurope/?fa=56536
-----
Сер Ендрю Вуд, колишній Посол Великої Британії у Росії

Наразі не видно жодного надійного способу вирішення кризи в Україні. Врегулювання цієї кризи на прогресуючих умовах Володимира Путіна може стати прелюдією для ще більших проблем.

У Києва немає альтернативи - якщо Україна хоче ствердитися як життєздатна держава з довгим майбутнім – окрім як чимдуж опиратися російському військовому тиску.

Через визнання окремого статусу Донецька та Луганська і збереження Криму за Росією, Москва створила б ще одну корумповану та репресивну клептократію на своєму кордоні, з непевним майбутнім, залежною від домінування Росії над рештою України.

http://www.chathamhouse.org/expert/comment/15657#
-----
The New York Times , Дэвид М.Хершенхорн

Хотя официальная позиция России гласит, что она не является стороной конфликта на Восточной Украине, Кремль письменно изложил свои требования установить на Украине новую политическую систему, в том числе принять новую конституцию, которая превратила бы страну в федерацию регионов с широкой автономией, а также освятила бы "нейтральный военно-политический статус", исключающий членство в НАТО.

Аналитики также говорят, что в потенциальные договоренности между Украиной и сепаратистами, вероятно, придется включить некие уступки России в связи с соглашением ЕС-Украина о свободе торговли.

Есть и другие практические препятствия к политической договоренности. Накануне парламентских выборов украинские депутаты и лидеры крупных партий стараются повысить свои шансы на избрание. "Это самый неудачный момент для того, чтобы идти на крупные политические компромиссы", - заметил Сэмюэль Чейреп (International Institute for Strategic Studies).

Путин в конечном итоге может предпочесть продолжение конфликта, который фактически превращает Восточную Украину в более обширный и более полезный аналог других пророссийских сепаратистских областей" типа Приднестровья или Абхазии.

http://inopressa.ru/article/08Sep2014/nytimes/ukr_rus1.html

Схожi сторiнки

Чуйка Эрдогана, главная проблема русских и что ждёт во втором туре выборов? — Семиволос

0 1181 2

Игорь Семиволос, директор Центра ближневосточных исследований, в своём интервью каналу Ukrlife.TV рассказал о выборах в Турции, ситуации на Ближнем Востоке и Южном Кавказе.

 

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

0 9717 1

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок

0 9597 0

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок