У США розповіли про переваги сепаратистів над збройними силами України

У США розповіли про переваги сепаратистів над збройними силами України

Російські та сепаратистські сили мають значні військові переваги над українськими збройними силами.

Про це йдеться у доповіді науковців та колишніх практикуючих членів Атлантичної ради, Брукінгського інституту, Центру нової американської безпеки та Чиказької ради глобальних справ.

"Перевага у повітрі: російські/сепаратистські сили позбавили українські сили можливості атакувати, збирати розвідувальну інформацію, маневрувати та поповнювати свої сили в суверенному повітряному просторі України.

Українські сили призупинили всі повітряні операції у Східній Україні через ефективне застосування росіянами/сепаратистами переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК), які збили численні українські літальні апарати з нерухомим крилом та гвинтокрили, а також вдосконалених систем протиповітряної оборони, таких як «Бук» (за класифікацією НАТО – SA-11/17), який, як вважається, збив літак рейсу 17 Малайзійський авіаліній у липні 2014 року.

Спостереження та розвідка: російські/сепаратистські сили використовують безпілотні літальні апарати, в тому числі Aesop 100 і 4-post, щоб пролітати над українськими силами, що часто співпадає з артилерійськими та ракетними ударами, вірогідно, збираючи відео/фото розвідувальні дані, щоб допомагати наводці та оцінці ефективності ударів, а також збирати дані радіоелектронної розвідки, щоб моніторити більшість незашифрованих каналів зв’язку українців.

Командуванні і управління: російські/сепаратистські сили використовують системи захищеного/ зашифрованого зв’язку та власну мережу мобільного зв’язку, у той час як українським силам не вистачає збору даних радіоелектронної розвідки або систем постановки перешкод для збору або глушіння цих радіосигналів.

Засоби електронної боротьби: російські/сепаратистські сили використовують вдосконалені системи для постановки перешкод комунікаціям та сигналам GPS, зриваючи командування і управління українців, маневри сил, повітряні операції та наведення на ціль.

Артилерія та ракети: російські/сепаратистські сили використовують далекобійну артилерію та реактивні системи залпового вогню, такі як «Град», здатні випустити велику кількість снарядів по цілі на відстані 30-40 кілометрів.

Тил та постачання: російські/сепаратистські сили отримують постачання з Росії у Донецьку і Луганську області через незакритий українсько-російський кордон.

Безпечний район: Росія надає радників, тренерів, зброю, техніку та надійне сховище для сепаратистів та їхніх російських партнерів, що беруть участь в операціях всередині України. Українським силам заборонено атакувати цілі в Росії".

Схожi сторiнки

Чуйка Эрдогана, главная проблема русских и что ждёт во втором туре выборов? — Семиволос

0 1181 2

Игорь Семиволос, директор Центра ближневосточных исследований, в своём интервью каналу Ukrlife.TV рассказал о выборах в Турции, ситуации на Ближнем Востоке и Южном Кавказе.

 

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

0 9718 1

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок

0 9597 0

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок