Підтримка журналістської освіти в Україні

Для журналиста нет Родины - есть Истина, - Мыкола Вересень

0 11852 0

Есть большая дискуссия: одни говорят, что нужно быть глубоким специалистом в узкой области, вторые – что нужно уметь быть «размазанным» по разным областям. Я отношусь ко вторым. 

Побудувати залізну інформаційну завісу Москві не вдасться, - Дмитро Тузов

0 6383 0

У рамках проекту «Сприяння освіті журналістів», до студії UKRLIFE.TV завітав Дмитро Тузов — тележурналіст, політичний оглядач, ведучий.

Анатолій Тобілко: «Робота журналіста на війні і робота військового журналіста – це дві різниці»

0 5319 0

У рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні» Анатолій Тобілко розповідає про  особливості роботи журналістів в зоні бойових дій і роботу військового журналіста.

Ніша гіперлокальних медіа в Україні незайнята, - Лєра Лауда

0 5564 0

В Україні ніша гіперлокальних медіа фактично вільна.

Катерина Цецура: У США значно розвиненіша практична підготовка студентів журналістики

0 6970 0

У рамках виконання проекту зі сприяння журналістській освіті в Україні, за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, віртуальним гостем студії була Катерина Цецура - професор, Директор аспірантури і докторантури Gaylord Коледжу журналістики і мас-медіа університету штату Оклахома в США, яка викладає стратегічні комунікації, концептуальні медіа теорії, кризові комунікації, публічну дипломатію та інші курси.

Головний інструмент журналіста - ноги, потім - голова, потім - диктофон, - Юрій Макаров

0 7349 2

В рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні», який на кошти Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні реалізовує «Центр підтримки журналістів», до студії UkrLife.TV прийшов відомий журналіст, письменник, документаліст Юрій Макаров. 

Месседжів з України в Європі замало, - історик Ігор Жалоба

0 6171 0

У рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні» в студії UKRLIFE.TV про внутрішню та зовнішню інформаційну політику говорить Ігор Жалоба - історик (доктор історичних наук), професор, завідувач кафедри дипломатичної і консульської служби Дипломатичної академії України при МЗС України.

Україна медійна: на порозі інформаційної революції, - відкрита лекція Гліба Головченка

0 5935 3

В рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні», Заслужений журналіст України Гліб Головченко прочитав лекцію на тему "Україна медійна:  на порозі інформаційної революції".

За даними системи "Медиалогия" Крим.Реалії є другим найбільш цитованим ЗМІ в Криму, - директор української служби Радіо Свобода Мар'яна Драч

0 6942 0

Жителі окупованого Донбасу та Криму повинні знати що відбувається у інших регіонах України. Саме це зумовлює нинішню політику редакції Радіо Свобода – висвітлювати події проблемних регіонів України та зосереджуватися на конкретних загальноукраїнських проблемах. Головне у висвітленні буремних подій - це дотримання журналістських стандартів та критичне мислення.

Стан біфуркації, невизначеності - найважчий стан для будь-якої інтелектуальної системи, - Олег Романчук

0 4916 0

У рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні» про проблеми захисту інформаційного простору України виступив Олег Романчук — український письменник, журналіст, член Світової організації періодичної преси, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української преси факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

Нахабство в медіа є елементом гібридної війни, - Алла Лазарєва, журнал «Тиждень» у Парижі

0 6229 0

Цього разу віртуальною гостею студії через Skype стала Алла Лазарєва – власний кореспондент журналу «Тиждень» у Парижі. 

До чого призводить агресія в інформаційному просторі? - Тетяна Кузнєцова

0 4131 3

В рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні» Тетяна Кузнєцова, лектор-професор, доктор наук із соціальних комунікацій, декан факультету журналістики розповідає глядачам про явище агресії в ЗМІ, особливості його вияву та шляхи уникнення.

Українська держава має повернути контроль над власним інформаційним простором, - Роман Шутов

0 5938 1

"Якщо Росія захоче поставити собі будь-які цілі в Україні - аж до окупації якихось територій - вона цих цілей може досягти, саме через домінацію в інформаційному просторі".

У США всі традиційні гравці медіаринку є частиною єдиної системи, - Генцареллі

0 4528 0

Найбільша проблема стосовно медіаетики в США полягає в тому, що всі традиційні гравці є частиною єдиної системи виробництва та влади, що впливає на висвітлення подій.

Інфотейнмент розмиває поняття, і це небезпечно, - декан Манхеттенського коледжу комунікацій

0 5094 0

Гостем програми «Погляд» на каналі UKRLIFE.TV був декан факультету журналістики Манхеттенського коледжу комунікацій у Нью-Йорку Том Генцареллі (Thom Gencarelli).
Екперт розповів про медіаекологію, тенденції розвитку американського ринку, новини, соціальні мережі, інфотейнмент і проблеми медіаетики.