Якщо Україна виплатить Росії борги, то вона не виконає умови МВФ, - Владислав Зимовець

Якщо Україна виплатить Росії борги, то вона не виконає умови МВФ. Якщо не виплатить – її вважатимуть банкрутом. Тобто, Україна потрапила у патову ситуацію.

Таку думку в інтерв'ю для UKRLIFE.TV висловив доктор економічних наук Владислав Зимовець (Інститут економіки та прогнозування Національної академії наук України).

"Україна може виплатити борг Росії - золотовалютних резервів у нас вистачає. Але ці резерви у нас звязані, бо ми маємо зобовязання перед Міжнародним валютним фондом. Якщо ми сплатимо борг з тих резервів, що в нас є, то у МВФ буде формальний привід не продовжувати свою програму через недотримання нами пункту щодо валютних резервів. Як інші ринки відреагують на це - складно сказати. Зазвичай, якщо в країні суверенний дефолт, кредитні рейтинги країни падають. Всі кредитні агенції повинні будуть знизити рейтинги України. Це погіршить для нас умови запозичення на зовнішних ринках, ми зможемо брати кредити тільки під значно вищі проценти. Але зараз нам і так не дають кредитів. Тому немає різниці, під які проценти нам все одно не нададуть кредитів: під вищі чи під нижчі", - сказав економіст.

Підписуйтеся на наш YouTube канал

Схожi сторiнки

Два сценария атак на энергосистему Украины, и удары возмездия, — Владимир Омельченко

0 1330 0

Директор энергетических программ Центра Разумкова Владимир Омельченко объяснил UKRLIFE.TV нынешнюю ситуацию с транзитом газа через украинскую ГТС, а также рассказал о состоянии мирового рынка энергоносителей и спрогнозировал российские атаки на энергосистему Украины зимой 2023-2024 годов.

Відбувається військово-морська революція. Хто в ній переможе та як зміниться флот? — Максим Паламарчук

0 990 1

Керівник центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Максим Паламарчук розповів UKRLIFE.TV про те, як війна в Україні відкриває завісу потужної військово-морської революції в світі та майбутніх війн на морі.

Конец игры, получит ли Украина российские активы, и почему "военные рельсы" — это фантазия, — Сергей Фурса

0 1147 2

Растущая зависимость России, конфискация российских активов, американская помощь Украине, ожидания от встречи Джо Байдена и Си Цзиньпиня, риски в связи с выборами в США, состояние экономик, требования Запада, — такими были темы нового интервью инвестиционного банкира Сергея Фурсы для UKRLIFE.TV.