"Без озлоблення, без ненависті". Про щоденник Етті Гіллесум, яка загинула в концтаборі Аушвіц у 1943 році

Перекладачка з нідерландської Наталія Карпенко розповіла UKRLIFE.TV про книжку "Без озлоблення, без ненависті. Щоденник Етті Гіллесум, 1941–1943", яка нещодавно вийшла у видавництві "Дух і Літера". У книзі - вражаюча історія єврейської жінки з Нідерландів, яка загинула у концтаборі Аушвіц у 1943 році.

"Ця книжка глибоко індивідуальна, в ній йдеться мова про розвиток окремої особистості, про власну роботу над собою. Ця книжка цінна тим, що вона спонукає читача подивитися на досвід людини, яка намагалася заглибитися у власне Я, звільнитися від ідеологем: як жити, шукаючи спільне, загальнолюдське, щось глибше, те, що об'єднує людей, а не те, що їх роз'єднує і що нав'язане зовні", - мовила Катерина.

Інформація про книжку з сайту видавництва "Дух і Літера":

"Щоденник Етті Гіллесум розкриває глибоку внутрішню зміну, яка відбувається з авторкою в роки Другої світової війни під час посилення утисків євреїв у Нідерландах. 27-річна єврейська жінка із неймовірно інтенсивним емоційним та інтелектуальним життям і невизначеними прагненнями між 1941 та 1943 роками перетворюється на зрілу особистість. Посеред пекла воєнних часів, у вирі непростих особистих стосунків, за підтримки друзів та улюблених книжок Етті навчається плекати в собі паростки любові, віри та людяності, приймати долю свого народу без нарікань та озлоблення і в глибині страждань щоразу відкривати красу життя. Зрештою, читач стає свідком того, як, перебуваючи у концтаборі, вона прагне стати «мислячим серцем бараку»". http://duh-i-litera.com/bez-ozloblennya-bez-nenavysti/ 

Ця програма - спільний проект видавництва "Дух і Літера" та інтернет-телебачення UKRLIFE.TV. Спілкувалася з гостею редакторка видавництва Лідія Лозова. 

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate 

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, VK, Twitter або Google+!