Бюджет України 2015: Інтереси олігархів стикнулися з інтересами українців

Бюджет України на 2015 рік працюватиме на те, аби вплив олігархів на українську економіку залишався незмінним, а необхідні та непопулярні реформи в Україні проводитимуться за рахунок українських громадян.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів політолог, директор інституту демократії Сергій Таран.

"Зараз у Верховній Раді розглядається бюджет, в якому передбачаються дуже серйозні соціальні скорочення. Ми розуміємо, що реформи потрібні, ми навіть розуміємо, що соціальну сферу можливо треба стиснути. Але проблема полягає у тому, що в цьому бюджеті залишаються пільгові умови для олігархів, які створювали монополії на українському ринку та корупційні схеми доступу до бюджету, які були.

Виходить, що соціальна сфера скорочується і реформи є непопулярними для всіх, крім олігархічних кіл. Це показує те, що зараз у Верховній Раді, після романтики європейського вибору, настав практик української політики, коли інтереси політичних партій та їх спонсорів стикнулися з інтересами українського суспільства.

Бюджет, який ми маємо, вийнятково працює на те, щоб вплив українських олігархів на економіку залишався незмінним. Проблема соціальної сфери не у том, що ми не розуміємо, що нам потрібні реформи, а у тому, що ці реформи робитимуться за рахунок громадян, а олігархи залишаться знову при своїх і їх це не торкнеться", - сказав він.

Повне інтерв'ю з Сергієм Тараном дивіться в ефірі UKRLIFE.TV.