ДНР та ЛНР - це найбільші армії Європи

Армії ДНР/ЛНР налічують зараз більше танків, ніж армія Німеччини. На території республік перебувають близько 35 тис. військових, очолюваних російським керівництвом.

Таку точку зору в ефірі UKRLIFE.TV озвучив воєнний експерт, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

"Що ми бачимо в Мінських домовленостях? Виявляється, нам треба спочатку провести вибори, а перед цим ще змінити Конституцію - тільки тоді виведуть війська й закриють кордони. Насправді це маячня, яка не може бути виконана. Як можна проводити вибори, коли в країні знаходяться 450 російських танків? Це в 2 рази більше, ніж на озброєнні у Німеччині. ДНР та ЛНР - це найбільші армії в Європі на цей час", - сказав він.

Михайло Самусь стверджує, що на території ДНР/ЛНР знаходиться близько 25 тис. нештатних військових армії Російської Федерації.

"Зараз в ДНР/ЛНР знаходиться 30-35 тис. військ. Із них близько 10 тис. - регулярні війська, інші - нерегулярні. Нерегулярні складаються з добровольців із Росії, бойовиків, добровольців з України, сепаратистів, терористів. Це є нештатні підрозділи армії Російської Федерації, але командують ними кадрові військові. Якщо ми візьмемо склад збройних сил Російської Федерації, ми не знайдемо серед нього перший та другий армійські корпуси і не побачимо, що вони знаходяться на території України", - повідомив експерт.

Дивіться повне інтерв'ю: Українська армія найбоєздатніша в Європі, - воєнний експерт Михайло Самусь