Мінський «договорняк» змушує Україну змінювати конституційний лад, - Віктор Шишкін

Гості студії Ukrlife.TV: Віктор Шишкін, колишній суддя Конституційного Суду України (з 2006 до 2015 року), Станіслав Федорчук, голова ГО "Українська народна рада Донеччини та Луганщини", та Павло Жовніренко, голова правління Центру стратегічних досліджень.
Темою інтерв'ю було обговорення прес-конференції "Мінський процес: мертвонародженість доведена часом", проведеної гостями, та змісту Мінських угод, їх юридичну правильність та значення для України. Зокрема, Віктор Шишкін наголосив, що згідно до Мінських угод вимагається зміна конституційного ладу та прийняття нової Конституції:

"Саме головне зобов'язання знешкоджує нашу державність - наш конституційний лад. Це на підставі 11 пункту - прийняття нової Конституції. [...] В самому тексті ніде не написано про внесення змін до Конституції, там написано про прийняття нової Конституції", - розповів Віктор Шишкін.

Інші моменти інтерв'ю:
1:47 – «Мертвонароджені» Мінські домовленості
11:30 – Невизначеність щодо «іноземних військ»
21:50 – Мінські складені безграмотно
27:30 – "Проколи" Російської Федерації під час складання Мінських угод

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Підписуйся на нас в YouTubeFacebookVKTwitter або Google+!