«Опозиційний блок» та партія Тигіпка перші, хто запропонує Президенту коаліцію, - Матвієнко

Український письменник, публіцист і громадський діяч Костянтин Матвієнко вважає, що після виборів саме «Опозиційний блок» та партія «Сильна Україна» першими запропонують Президенту створити коаліцію.

«По пропорційній системі «Опозиційний блок» і «Сильна Україна» на межі, в них майже немає шансів. Вони можуть і не пройти в Парламент. Проте, якщо все ж таки пройдуть, то першими, хто запропонує Президенту створити коаліцію будуть партія Тігіпка і «Опозиційний блок».

«Опозиційний блок» йде у владу по гроші на захист свого бізнесу. Гроші і бізнес в опозиції здобуваються важче ніж у владі. Вони органічно не здатні запропонувати якихось опозиційних ідей.

По мажоритарні ми будемо мати жахливий склад Парламенту. Недаремно Президент доклав всіх зусиль. Щоб зберегти закон, який свого часу, створив під себе Віктор Янукович. Мажоритарники будуть намагатися потрапити до  владної коаліції, в опозиції вони не зможуть існувати», - зазначив Матвієнко.

Окрім цього експерт зауважив, що Україна може подати на Росію до суду на відшкодування збитків, проте їй заважають бізнес-інетреси української еліти.

«Незрозуміло, чому Україна до сьогодні не звернулася до міжнародної юстиції, щодо збитків завданих окупацією Криму і агресією на Сході. Яценюк нас переконує, що позов вони підготували. Ми не прийняли рішення українських судів, що найменше, щоб заарештувати активи Російської Федерації. Росія на тисячу років боржник України. Ми цього не робимо, чому?

Я думаю, що тут працюють бізнес-інтереси української еліти, яка готова домовлятися з російськими підприємствами. Ми досі торгуємо зброєю з Російською Федерацією тільки через міжнародного посередника.

Кореспондента газети «Дзеркало тижня» намагаються засудити за розголошення цієї інформації. Доручення розібратися в цьому питанні дала Адміністрація Президента», - розповів Матвієнко.