Остаточні результати виборів в ОТГ оприлюднять на сайті ЦВК до 9 листопада 2017 року, - Олександр Клюжев

Гість UKRLIFE.TV - Олександр Клюжев з громадської організації ОПОРА. Він розповів про те, як проходили місцеві вибори в територіальних громадах 29 жовтня 2017 року згідно моніторингу ГО "ОПОРА".

"ЦВК згідно законодавства буде поступово отримувати від територіальних виборчих комісій результати голосування. Це достатньо тривалий процес. Є строк встановлення результатів голосування: 5 днів для сільских та селищних голів з дня голосування та 10 днів для виборів міських рад. Після того, як ТВК на місцевому рівні встановлює результати, вони зобов'язані передати дані до ЦВК. Воно буде поступово оприлюднювати ці дані у зв'язку з тим, що багато територіальних виборчих комісій не встигають швидко подавати ці дані до ЦВК. Тому коли зараз багато експертів критикують ЦВК що воно нібито не надає інформації - згідно законодавства, ЦВК тут має обмежені повноваження, вони мають контролювати дотримання закону ТВК...", - сказав Олександр Клюжев.

Інші моменти інтерв'ю:

3:00 - 8% округів не дотрималися стандартів щодо утворення виборчих округів;
9:40 - сам підрахунок голосів на виборах відбувався без порушень;
12:30 - важко знайти людей, що готові працювати у виборчих комісіях на місцях;
17:00 - як довго ЦВК обробляє дані з виборів?
25:50 - ці вибори - свідчення того, що не можна лише інформаційно перемогти в ОТГ;
27:00 - участь переселенців на виборах до ОТГ;
32:20 - чи можуть переселенці обиратися і бути обраними.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate 

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, Twitter або Google+!