Порошенко нехтує найкращими спеціалістами, - експерт

Політолог та директор Агенства моделювання ситуації Віталій Бала вважає, що в Україні багато найкращих спеціалістів, але керівництво країни не використовує їх для вирішення політичних та дипломатичних питань на міжнародній арені. Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

"Я всім нашим державним діячам ставлю одне просте питання, чи розуміють вони, що добровільно відмовляються від найвпливішого лобі всіх країн Євросоюзу по підприємцям та промисловцям.

Україна це великий ринок, як тільки би їх товари сюди зайшли, вони були би першими, хто почав би тиснути на парламент з вимогою ратифікувати угоду з ЄС, адже їм вигідно тут працювати. А ми абсолютно позбавились всіх лобістів, які унеможливлювали б тиск Володимира Путіна через фінансові, газові або нафтові можливості.

Для цього потрібно розуміти, що таке міжнародні відносини, що таке міжнародний розподіл праці, що таке геополітика, не говорячи вже про геостратегію. Для цього потрібно було довго вчитися у найкращих викладачів тут і за кордоном. В нас насправді є такі люди і викладачі, але ті, кого я знаю, всі вони поза межами влади.

Незважаючи на те, що Петро Порошенко вчився у найкращому ВУЗі України, він не залучив до вирішення політичних питань нікого з випускників. Це цікаве питання, адже у нас є чудові спеціалісти та юристи міжнародники світового рівня", - зазначив Бала.

Також експерт підкреслив, що після виборів Верховної Ради 26 жовтня Україна втратить Донбас.