Потрібно проводити і президентські, і парламентські вибори, - Анатолій Гриценко про відставку Абромавічуса

Відставка Айвараса Абромавічуса та заява, яку він зробив з приводу Кононенка на прес-конференції 3 лютого 2016 року, доводить, що уряд і Президент пов'язані однією корупційною схемою. Для того, щоб вирішити цю ситуацію, потрібно проводити не лише дострокові парламентські, а й президентські вибори.

Про це в прямому ефірі UKRLIFE.TV розповів український політик та депутат Анатолій Гриценко

"Всі вже звикли до того, що уряд корумпований - і тому є підтвердження. Але тепер мова йде про корумпованість Президента і його команди. Абромавічус назвав прізвище Кононенка - найближчого і найдовіренішого бізнес-партнера Петра Порошенка. Давно вже журналісти в широкому плані показували, де він заліз в різні крупні бізнеси, називали його "смотрящим", - а тепер це вже отримало офіційне звучання", - мовив депутат.

Анатолій Гриценко наголосив, що заява Абромавічуса показує необхідність проводити вже не тільки парламентські, а й президентські вибори - адже вона доводить, що уряд і Президент є однією корупційною спайкою.

"Якщо просто в людському вимірі про це говорити, виходить так: йде війна, в країні економічна розруха, людям дуже важко, не кожна родина може звести кінці з кінцями - і на цьому фоні виявляється, що хтось загруз в корупції, "потоках", названий "смотрящим". І коли цей хтось - найближча особа до Президента, то висновок очевидний: вони всі там мародери, і неадекватні. "Розрулити" таку ситуацію, наприклад, одними достроковими парламентськими виборами, неможливо. Вже потрібно усвідомлювати необхідність проведення двох виборів: і парламентських, і президентських. Тому що парламент і Президент - це одна спайка", - сказав він.