Проект бюджету України на 2018 рік навіть мінімально не відповідає потребам країни, - Костянтин Матвієнко

Політолог, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко на UKRLIFE.TV: про пенсійну та судову реформу, виступ Петра Порошенко в генасамблеї ООН, бюджетний процес в Україні та вибори в Німеччині.

На думку Костянтина Матвієнка, Проект бюджету України на 2018 рік не відповідає основним запитам країни.

"Ми бачимо колосальне, більше ніж в 2 рази, зростання видатків на утримання апарату Президента, велике зростання на утримання апарату уряду. На превеликий жаль, ті параметри, що закладаються для таких фундаментальних галузей, як медицина та освіта, швидше за все не перевищать показника інфляції. Об'єктивно фінансування освіти та медицини у 2018 році, якщо цей бюджет буде прийнятий, швидше за все буде менше, ніж те, що ми маємо зараз - не в абсолютних цифрах, а з урахуванням показника зростання цін, які уряд також занижує. Уряд не дотримався при виконанні бюджету на цей рік параметрів інфляції, які закладалися, тому говорити про те, що цей проект бюджету бодай мінімально відповідає основним потребам країнам, включно з військовими потребами, на превеликий жаль, не доводиться. Це ще раз доводить те, що ми маємо справу з фундаментально некомпетентним - принаймні в економічному блоці - урядом, і якщо так триватиме бюджетний процес, як він триває нині, то я боюся, що наступний рік може стати роком серйозних потрясінь інституційних основ самої держави", - мовив Костянтин Матвієнко.

1:17 - парламент самоусунувся від своєї головної функції;
5:39 - умов для індексації пенсій без реформи цілком достатньо;
6:50 - чого не враховує пенсійна реформа;
11:30 - патріотичне виховання;
22:29 - судова реформа - намагання створити репресивну вертикаль;
25:01 - на Донбасі від окупантів найбільше страждає довкілля;
26:40 - виступ Петра Порошенко в ООН: чого ми так і не почули?;
31:15 - вибори в Німеччині: все сталося, як очікувалося.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate 

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, Twitter або Google+!