Вибори на Донбасі для Заходу не вигідні так само, як і для України, - Олег Саакян

В своєму інтерв'ю для UKRLIFE.TV політолог Олег Саакян представив власну думку про особливості перемовин у Нормандському форматі та інтереси країн-учасників.

«Заходу на сьогоднішній день проведення виборів на сході України так само не потрібне, як і самій Україні. Захід веде гру з Росією, тому якби хотіли зломити ситуацію, вже давно знайшли б з нашими корумпованими елітами спосіб для цього. Інша річ, що як тільки пройдуть вибори за певних обставин на сході України, це створює прецедент не десь на іншому континенті, а в центрі Європи: проведення виборів всупереч всім міжнародним стандартам і без дотримання тих стандартів, на яких фактично базується західна демократія. Таким чином відкривається «ящик Пандори»: Тіроль, Країна Басків, Північна Ірландія або просто якесь радикальне угруповання в будь-якій з європейських країн може вимагати того ж для себе. Мовляв, ви ж підписалися під виборами в Україні, вони пройшли – без виведення техніки, під дулами автоматів, - а в нас тут лише автомати, тому давайте проводити теж вибори і референдум», - сказав Олег Саакян.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Підписуйся на нас в Facebook, VK, Google+ або Twitter!