Росія може ініціювати нову криваву бійню, щоб отримати козир у переговорах по Донбасу, - воєнний експерт

Перед кожними переговорами за мінським форматом, Росія йшла на загострення ситуації на Донбасі. Новий етап перемовин може не стати виключенням.

Таку точку зору в ефірі UKRLIFE.TV озвучив воєнний експерт, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

"Пояснюючи, чому саме зараз почалася ескалація конфлікту, потрібно згадати, як були підписані перші та другі Мінські домовленості. Перші були підписані після Іловайська, другі - після Дебальцево. Якщо ми говоримо про підписання нового формату, або навіть подовження Мінских домовленостей, то ми можемо чітко казати, що може повторитися сценарій, коли Росія організує ще одну криваву бійню, навіть з проривом фронту, щоби отримати для Путіна козирі на переговорах", - сказав експерт.

Михайло Самусь зауважив, що російська військова операція або провокація може відбутися якраз перед зустріччю тристоронньої контактної групи.

"Якщо на наступному тижні будуть збиратися з приводу того, що робити з Мінськими домовленостями, на переговори у тристоронній групі та для зустрічі лідерів Нормандського формату, то можна говорити, що якраз під цей етап переговорів може бути підведена якась військова операція або провокація, яка повинна привести до великих втрат серед українських військовослужбовців", - мовив він.

Дивіться повне інтерв'ю: УКРАЇНСЬКА АРМІЯ НАЙБОЄЗДАТНІША В ЄВРОПІ, - ВОЄННИЙ ЕКСПЕРТ МИХАЙЛО САМУСЬ