Росія сидітиме в Сирії ще довго, і це повністю влаштовує США, - Ігор Семиволос

Фрагмент із інтерв'ю з директором Центру близькосхідних досліджень Ігорем Семиволосом на UKRLIFE.TV. Він пояснив, чому Володимир Путін ще довго не полишить Сирію.

"У Сирії росіяни запустили трек по "мирним зонам", "зонам безпеки". У цьому треці бере участь також Туреччина - країна НАТО, має складні стосунки з ЄС тощо. Але разом із тим, цей переговорний процес американцями не торпедується. Навпаки, вони вважають, що він може бути цікавим і ефективним, і туди не треба вкладати додаткові ресурси. Особисто їм там нічого не загрожує і вони можуть не поспішати. Цілком можливо, що вони справді готові сісти й чекати, доки "вода винесе трупи їх ворогів". А росіянам треба поспішати. Було зрозуміло, що коли ви вже втягуєтеся в цю війну, вона вас рано чи пізно захопить, понесе і ви не зможете звідти просто так вийти. Коли Путін оголошував початок російського вторгнення в Сирію, наголосив на тому, що, мовляв, ми зробили висновки з афганської компанії і не будемо затримуватися тут надовго. Вони планували вийти з Сирії після дуже короткого періоду бомбових ударів. Але ми бачимо, що вони досі там сидять. І будуть сидіти ще довго, тому що Сирії як країни не існує, все це підтримується зовнішніми військами. Скажемо відверто: якщо з Сирії прибраті російські війська, російську авіацію і іранські війська, то ця країна просто розвалиться на наступний же день і Башара Асада там просто не буде. Росії там ще сидіти і сидіти, і це абсолютно влаштовує американців. Вони... чудово можуть грати у проксі-війну, підтримуючи, контроюючи і забезпечуючи тих самих курдів", - сказав Ігор Семиволос.

Дивіться повне інтерв'ю: "Ірак і Курдистан: чи можлива "формула русского фронта"? - Ігор Семиволос"

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate 

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, Twitter або Google+!