У Київській області відбувся присвячений децентралізації та боротьбі з корупцією міжнародний форум

1 березня в Київській області відбувся присвячений проблемі корупції навчальний форум "Децентралізація – шлях до розвитку самоврядування" за участі представників органів місцевого самоврядування Київської області, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, міжнародних неурядових організацій, представників Ради Європи, а також громадських діячів і активістів.

Як повідомляє сайт Київської обласної ради, під час форуму представниками Міжнародного республіканського інституту «IRI» було презентовано соціологічні дослідження щодо проблем корупції в Україні. Зокрема, було наголошено на корупції в державних органах управління. Так, за словами керівника програм та спеціаліста з проведення досліджень Тараса Бика, 47 відсотків респондентів вважають її однією з найголовніших, що гальмує розвиток країни. Водночас 56 відсотків громадян наголошують на пріоритетності антикорупційної реформи та оновлення влади.
Зважаючи на актуальність та важливість порушених під час заходу питань, учасники ухвалили Резолюцію, в якій йдеться про продовження роботи форуму та співпраці представників територіальних громад всіх рівнів Київської області в рамках забезпечення боротьби та подолання корупції в усіх її проявах.

Окрім того, було вирішено звернутися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України з пропозицією щодо забезпечення представництва антикорупційної прокуратури в органах місцевого самоврядування.

UKRLIFE.TV пропонує глядачам відеозапис форуму, у тому числі, виступи голови Київської обласної ради Ганни Старикової, екс-голови СБУ, голови громадської організації «Антикорупційний рух» Валентина Наливайченка, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань промисловості та підприємництва Олександри Кужель, першого заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Максима Грищука, програмного менеджера регіонального розвитку Представництва Європейської Комісії в Україні Домініка Паппенхайма.