Українська армія найбоєздатніша в Європі, - воєнний експерт Михайло Самусь

Загострення в українсько-російському конфлікті викликані насамперед тим, що його причини досі не є вичерпаними. В той же час, українська армія готова стати на захист держави, бо вважається нині найбоєздатнішою армією Європи.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів воєнний експерт, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

"Якщо казати про військові дії, або погострення ситуації в українсько-російському конфлікті, то треба розуміти, що головне завдання цього конфлікту, - як його ставив перед собою Путін, - абсолютно не досягнуто. Завдання знищити українську державу залишається. Тому нинішнє загострення, - або, як ми можемо відзначати по зведенням з фронту, - активізація, провокація, може пояснюватися декількома аспектами. По-перше, тим, що мета Росії ще не досягнута, а по-друге, що Мінські домовленості фактично закінчили свою дію 31 грудня 2015 року", - повідомив експерт.

Михайло Самусь переконаний, що своєю силою Збройні Сили України зобов'язані ініціативам громадянського суспільства.

"Що б ми не казали про державу, громадянське суспільство збудувало Збройні Сили. Держава інколи пручалася, інколи допомагала, але, все ж-таки, спільними зусиллями нам це вдалося. Якщо ЛНР і ДНР зараз має найбільш чисельні збройні сили в Європі, то українські збройні сили нині в Європі найбоєздатніші", - сказав експерт.

Також зверніть увагу на Пам'ятку про правила поведінки під час бойових дій від команди Донбасс-SOS