Українські політики заради самозбереження мають ввести табу на політичне насилля щодо опонентів, - Валентин Гладких

У гостях UKRLIFE.TV - політичний експерт, представник громадської організації «Слово і діло» Валентин Гладких.

Він поділився своїми думками щодо замаху на депутата Ігоря Мосійчука, щодо погіршення кримінальної ситуації в Україні в цілому; щодо судової реформи, миротворчої місії на Донбасі, а також вказав на реальну рушійну силу економіки країни.

Валентин Гладких зазначив, що політики в жодному разі не можуть використовувати насилля щодо своїх політичних опонентів і мають ввести на це табу.

"Я неодноразово вже говорив, що українські політики повинні встановити бодай єдине табу, якщо вони хочуть зберегтися як клас і як фізичні об'єкти: табу на використання політичного насилля або насилля взагалі для досягнення політичних цілей. Вони можуть вести між собою палкі дискусії, зіткнення, що завгодно, але в жодному разі не використовуючи насилля по відношенню до своїх опонентів. Використовуючи насилля проти своїх опонентів, ти в першу чергу спонукаєш їх протидіяти собі також із використанням насильства, випускаючи джина насилля, якого дуже проблематично загнати потім назад - адже насилля стане тоді нормальною практикою, яку почнуть використовувати і інші соціальні групи", - мовив Валентин Гладких.

Інші моменти цього інтерв'ю:

6:00 - українські політики повинні встановити табу на політичне насилля щодо своїх опонентів;
11:50 - де повторне подання Луценка на Лозового і на Дейдея?
15:00 - наразі в Україні присутні всі криміногенні фактори;
22:20 - протидія тероризму не складається лише до силових акцій;
32:00 - судовий процес має змагальний характер;
40:40 - що вирішать миротворці на Донбасі;
56:20 - локомотив української економіки.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, Twitter або Google+!