В Україні варто створити паралельні органи влади Криму/кримських татар, - Наталія Бєліцер

До деокупації Криму кримські татари можуть реалізувати своє право на самовизначення на території України, створивши паралельні органи влади та відпрацювавши моделі адміністративного устрою та взаємодії з місцевою регіональною владою.

Таку думку в ефірі UKRLIFE.TV висловила експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика Наталія Бєліцер.

"Я кажу про відпрацювання моделей адміністративного устрою і співпраці між існуючими офіційними органами місцевої регіональної влади, органів самоврядування і репрезентативних органів кримськотатарського народу, тобто місцевих і регіональних меджлісів", - пояснила вона.
Таке відпрацювання, вважає експерт можна провести на півдні Херсонської області, де існують компактні поселення кримських татар.
Також, за її словами, якщо російська окупаційна влада заборонить діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, потрібно буде створювати паралельні органи влади кримських татар на підконтрольній Україні території, зокрема, Меджліс і Духовне управління мусульман Криму.

Специальный марафон UKRLIFE.TV и Украинского независимого центра политических исследований "Два года незаконной оккупации Крыма: что дальше?"

Программа марафона