Захід ніколи не мав стратегії щодо України, - Ігор Смешко

Виступ Радника Президента України, голови СБУ (2003 - 2005), голови Комітету з питань розвідки при Президентові України (1995-98, 2014) Ігора Смешко на міжнародній конференції "Мілітаризація окупованого Криму як загроза міжнародній безпеці", що відбулася 14 березня 2016 року в Києві.

"Західний світ", на жаль, являє собою потужну економічну військову машину, яка з плану прийняття рішень, з плану системного бачення якраз і спровокувала президента Російської Федерації на акт виробітку стратегії "величі держави за будь-що", повернення "своїх" територій чи повного контролю над ними. В Російській Федерації авторитарна форма правління. Швидко приймаються рішення й народ поки що голосує за цю форму правління, - але це стратегія. У Заходу ніякої стратегії стосовно України ніколи не існувало, як і не існувало розуміння, що Україна - це ключовий елемент просування еволюційної євроатлантичної цивілізації на Схід",  - зауважив Ігор Смешко.

Дивіться повний запис трансляції конференції на UKRLIFE.TV

Організатори конференції: Майдан закордонних справ, Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння, Інститут стратегічних чорноморських досліджень, Фонд Конрада Аденауера.

Медіа-партнери: UKRLIFE.TV, BlackSeaNews, Defence Express, Главком, Ділова Столиця.