Експорт - це голодомор, але в іншій формі, - економіст

Міжнародний валютний фонд не дуже поспішає з наданням Україні нового траншу.

На думку економіста Владислава Зимовця, це може бути пов'язано, зокрема, з тим, що Україна не збільшила свій експорт, через що сума її валютних резервів не відповідає розрахункам МВФ. Експорт не збільшився ж, з однієї сторони, через несприятливі для України умови на експортних ринках, з другої - через ускладнену процедуру виходу українських виробників на зовнішні ринки взагалі.

"Забезпечити експортний контракт і вивезти продукцію - це дуже складно; легше повіситись. Особливо для маленьких виробників, тих самих сільскогосподарських. Там все контролюється транснаціональними корпораціями і величезними олігархічними агрохолдингами, які зацікавлені в тому, щоб купувати зерно і сільськогосподарську продукцію у селян дешево, продавати на світовому ринку дорого. Я називаю це тим самим голодомором, як у 30-х роках, але в іншій формі: тоді забирали безплатно, тепер за безцінь. А самостійно вийти на ринки дуже складно. Тому експорт не зростає. А якщо він не зростає, то Міжнародний валютний фонд формально може призупинити свою роботу з Україною, сказати, що нам потрібно спершу досягти необхідних показників", - пояснив фахівець.

Дивіться повне інтерв'ю: Якщо Україна виплатить Росії борги, то вона не виконає умови МВФ, - Владислав Зимовець

Підписуйтеся на наш YouTube канал

Схожi сторiнки

Два сценария атак на энергосистему Украины, и удары возмездия, — Владимир Омельченко

0 1442 0

Директор энергетических программ Центра Разумкова Владимир Омельченко объяснил UKRLIFE.TV нынешнюю ситуацию с транзитом газа через украинскую ГТС, а также рассказал о состоянии мирового рынка энергоносителей и спрогнозировал российские атаки на энергосистему Украины зимой 2023-2024 годов.

Відбувається військово-морська революція. Хто в ній переможе та як зміниться флот? — Максим Паламарчук

0 1106 1

Керівник центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Максим Паламарчук розповів UKRLIFE.TV про те, як війна в Україні відкриває завісу потужної військово-морської революції в світі та майбутніх війн на морі.

Конец игры, получит ли Украина российские активы, и почему "военные рельсы" — это фантазия, — Сергей Фурса

0 1247 2

Растущая зависимость России, конфискация российских активов, американская помощь Украине, ожидания от встречи Джо Байдена и Си Цзиньпиня, риски в связи с выборами в США, состояние экономик, требования Запада, — такими были темы нового интервью инвестиционного банкира Сергея Фурсы для UKRLIFE.TV.