Як працює економіка ЛНР/ДНР? - економіст Владислав Зимовець

Економіка - це праця, капітал, фінанси: ті фактори виробництва, які дозволяють створювати додану вартість. Зруйнована структура економік ЛНР/ДНР не дозволяє генерувати додану вартість.

Про це в прямому ефірі UKRLIFE.TV розповів доктор економічних наук Владислав Зимовець.

"Трудові ресурси цих регіонів вичерпані. Офіційна статистика новоутворених республік свідчить, що там проживає 3,8 млн людей. При цьому, потрібно розуміти, що ініціативні, творчі, працездатні люди, полишили регіон, і лишилися тільки ті, хто або не зміг виїхати, або з ідейних причин знаходяться на тих територіях. Фактор праці - там відсутній", - сказав Владислав Зимовець.

Інфрастуктура та промисловість зазнали величезних втрат, і регіон не виживе без зовнішніх інвестицій.

"Велика частина матеріальної бази виробництва була демонтована і вивезена в Росію. Так, наприклад, Луганський тепловозний завод, зараз вивозиться, там вже нічого нема. З декількох тисяч співробітників там лишилося дві-три сотні, які працюють на технічній підтримці того, що лишилося", - підсумував Владислав Зимовець.

Повне інтерв"ю: Скільки буде коштувати Україні особливий статус Донбасу? - економіст Владислав Зимовець

***
Наприкінці січня Верховна Рада має проголосувати зміни до Конституції в частині децентралізації (з нормою про так званий "особливий статус" окремих районів Донецької та Луганської областей, прив'язаної до мінських угод) в другому читанні.

Для прийняття змін потрібно 300 голосів. У разі невдачі повторне голосування можна буде провести тільки через рік.

Напередодні голосування UKRLIFE.TV проводить спеціальний експертний марафон з провідними фахівцями в галузі юриспруденції, соціології, історії, філософії та політології. Слідкуйте за оновленнями на сайті UKRLIFE.TV.

Схожi сторiнки

Два сценария атак на энергосистему Украины, и удары возмездия, — Владимир Омельченко

0 1441 0

Директор энергетических программ Центра Разумкова Владимир Омельченко объяснил UKRLIFE.TV нынешнюю ситуацию с транзитом газа через украинскую ГТС, а также рассказал о состоянии мирового рынка энергоносителей и спрогнозировал российские атаки на энергосистему Украины зимой 2023-2024 годов.

Відбувається військово-морська революція. Хто в ній переможе та як зміниться флот? — Максим Паламарчук

0 1103 1

Керівник центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Максим Паламарчук розповів UKRLIFE.TV про те, як війна в Україні відкриває завісу потужної військово-морської революції в світі та майбутніх війн на морі.

Конец игры, получит ли Украина российские активы, и почему "военные рельсы" — это фантазия, — Сергей Фурса

0 1245 2

Растущая зависимость России, конфискация российских активов, американская помощь Украине, ожидания от встречи Джо Байдена и Си Цзиньпиня, риски в связи с выборами в США, состояние экономик, требования Запада, — такими были темы нового интервью инвестиционного банкира Сергея Фурсы для UKRLIFE.TV.