Фільм “Україна:Маски революції” грає на руку тим, хто хоче скасувати санкції проти Росії, - журналіст-міжнародник Алла Лазарєва

Французький документальний фільм “Україна:Маски революції” режисера Поля Морейра порушує професійні журналістські стандарти, та є пропагандистським продуктом, який працює на завдання дискредитації України.

Таку думку у прямому ефірі UKRLIFE.TV висловила журналіст-міжнародник, кореспондент “Українського Тижня” в Парижі Алла Лазарєва.

“Журналістські стандарти у французькій журналістиці є, проблема в тому, що не всі їх дотримуються. Цими днями на CANAL+ мають показати маніпулятивний фільм, який, я б особисто не назвала журналістським продуктом. Це продукт пропаганди. Знімав його досить відомий журналіст Поль Морейра. У фільмі є багато речей, які ми, на жаль, часто бачимо в українській пресі, особливо, на телебаченні. Недобросовісний монтаж, цитати, вирвані з контексту, неповні фрази, і все це виходить досить таки маніпулятивно. І таких прикладів багато. Є також тенденційність самого журналіста, який відомий також своїми крайніми лівими поглядами. Цей фільм дуже сприяє тим, хто хоче скасувати санкції проти Росії. Сам журналіст відбивається від будь-яких закидів на цю тему. Але можна сказати з впевненістю, що цей фільм, по-перше, маніпулятивний, і, по-друге, чітко працює на завдання дискредитації України з метою скасувати санкції про Росії”, - сказала Алла Лазарєва.

Фільм викликав обурення не тільки серед української діаспори в Парижі, але й від професійних журналістів-французів.

“Приємно і важливо, що багато французьких колег виступили проти цього фільму, і зовсім не тому, що українська громада їх намовила. Дійсно, він просто не відповідає журналістським стандартам. Французькі колеги обурилися тим, що за журналістський продукт видається продукт пропагандистський, і такої підміни бути не може. Тобто чутливість до етичного стандарту висока, і тим не менш, є багато охочих їх порушити”, - підсумувала Алла Лазарєва.