В Україні є тренд досягати демократичних цінностей авторитарними методами, - Євген Магда

Поряд із відомим трендом пропускати всі події в українській політиці через дихотомію «зрада/перемога», в Україні з’явився інший тренд – досягати введення демократичних норм авторитарними методами.

Про це в прямому ефірі UKRLIFE.TV розповів журналіст та політолог, історик, засновник Бюро протидії гібридній війні Євген Магда.

«В Україні на сьогоднішній день є цікавий тренд: не тільки пропускати все через призму «зрада/перемога», а й також бажання досягати демократичних цінностей авторитарними методами. «Вот приедет Байден - Байден нас рассудит», - відповідно, приїхала людина і розставила всіх по місцях. Але так не повинно бути. Якщо ми в демократичній парадигмі, то ми маємо йти демократичною парадигмою. Якщо авторитарною - то ми маємо визнавати, що ми схиляємось, чи згортаємось, чи скочуємось до авторитаризму і відповідним чином розвиваємось», - сказав эксперт.

Також Євген Магда наголосив на тому, що в Україні багато людей не розуміють того, що проти України ведеться гібридна війна.

«Навіть побіжний аналіз ситуації доводить, що в Україні багато людей, багато медіа не усвідомлюють того, що в країні ведеться гібридна війна. Я не можу пригадати, наприклад, за останні 20 років ефективних прикладів воєнної цензури. Потрібно розповідати журналістам, студентам, лідерам громадської думки, політикам, державним службовцям, що таке гібридна війна, які її прояви і уроки. І про це потрібно розповідати не лише в Україні, а й, при можливості на Заході. Побувавши кілька разів у Польщі, я помітив, що там ця тема цікава. Також це цікаво країнам Балтії, опосередковано Румунії, Словаччині, Угорщині, - тобто країнам, які біля нас. Чим далі на Захід, тим менше цікавлять людей українські проблеми».

Дивіться повне інтерв’ю: Гризлов у російській політиці – ніхто, - політолог Євген Магда